Skip to main content

מצרכים

1 כתף טלה שלמה
3 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
2 כפות סוכר חום
10 שיני שום
2 כפות שמן זית
10 ענפי טימין קצוצים
5 ענפי רוזמרין קצוצים
1 כפיות פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח
2 בצלים מקולפים וחצויים
בטטות קטנות חצויות

אופן ההכנה

זמן ההכנה:
שעתיים ו-35 דקות, רמת קושי: בינונית

מחממים תנור ל-200 מעלות.
מכינים תערובת מהחרדל, הסוכר, שמן הזית, השום, הטימין,הרוזמרין המלח והפלפל. מעסים את כתף הטלה בתערובת (מומלץ להשרות את הכתף במרינדה יומיים מראש) .
מניחים בתבנית שמתאימה לתנור את הבצלים, והבטטות, מניחים מעל הירקות את כתף הטלה עם שאריות הרוטב וכוס מים.
צולים בתנור כ-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
הופכים את הכתף וצולים 15 דקות נוספות מהצד השני עד לקבלת צבע זהוב.
מנמיכים את התנור לטמפרטורה של 150 מעלות, מכסים את התבנית בנייר כסף וצולים כ-120 דקות נוספות.
בסיום הצלייה מוציאים את התבנית ונותנים לבשר עשר דקות "לנוח", פורסים לעיני בסועדים….וקוצרים מחמאות 🙂
בתאבון…..